Afsluttende konference 2021

På grund af covid-19 har Vores museum rykket konferencen den 28. - 29. september 2020. Den nye dato for konferencen er den 11.-12. maj 2021.

Museer har altid været afgørende for, hvordan samfundet og deres borgere forstår sig selv. Men måderne, det sker på, skifter. Det samme gør midlerne, som anvendes til at dokumentere, hvordan museerne bidrager. Forsknings- og udviklingsprogrammet Vores museum er verdens største program, der undersøger, hvordan museer medvirker til at styrke befolkningens kulturelle medborgerskab. Siden 2016 har 35 deltagere fra fem danske universiteter og otte museer undersøgt, hvordan danske museer afvejer oplevelses- og oplysningsdimensioner både historisk og aktuelt for at belyse, hvordan museerne har ændret sig og kan ændre sig for at styrke kulturelt medborgerskab for flere museumsbrugere.

På konferencen får du mulighed for at møde vores programdeltagere i paneldebatter og på stande, hvor hvert af programmets 13 projekter præsenterer deres centrale indsigter til inspiration. Vi har inviteret medlemmerne af vores internationale rådgivningspanel til at give deres syn på museernes vigtige samfundsmæssige rolle. Hør bl.a. professor Chris Whiteheads foredrag om, hvordan europæiske museer kan fremme mere omsorgsfuldt borgerskab, og kom i dialog med professor Palmyre Pierroux, der giver sit blik på, hvordan udstillingsdesign kan understøtte kulturelt medborgerskab. Som afrunding vil formand for ODM Flemming Just give sit bud på, hvilken betydning Vores museum får på fremtidens museumssektor.

Sted: Syddansk Universitet, Odense

Hvornår: 11.-12. maj 2021 kl. 9.30-17.00